Allt du behöver veta relaterat till solenergi - från kompetent solcellsinstallatör i Sundsvall

Att använda sig av energi från naturen har blivit allt mer vanligt och idag väljer majoriteten av alla människor att förse sina bostäder med miljövänlig energi. Det är inte bara snällt mot naturen, utan är också ett sätt att minska sina elkostnader månatligen. Solcellsenergi är energi som man får från solen, precis som namnet beskriver, men hur fungerar det och vad är fördelarna med det? Här kommer du att få läsa mer om solenergi och vad solceller i Sundsvall kan bidra med!

 • Solcellerna omvandlar solens energi till el
 • Solpaneler installeras på en skuggfri markyta eller ett tak
 • Solenergi ger miljövänlig el
 • Sänker dina elkostnader

Så fungerar solenergi i Sundsvall

Har du inte använt dig av solceller tidigare kan det vara svårt att veta hur de fungerar. Enkelt förklarat kan man säga att solceller, efter att de har installerats, tar emot de strålar som kommer från solen och gör sedan om dessa till elektricitet. Solpaneler i Sundsvall är idag ett mycket eftertraktat sätt att få sin el av flera orsaker.

Som tidigare nämnt är det snällt mot miljön, men det höjer också värdet på din bostad i Sundsvall

När strålarna nuddar panelerna hjälper växelriktaren att omvandla energin till ren el. Den el som omvandlas är inte sämre eller bättre, utan håller en växelström på 230W, vilket är det allra vanligaste. Efter att solstrålarna har omvandlats går sedan elen vidare till elcentralen i din fastighet och fördelas sedan ut till hushållet. I första hand är det din bostad som kommer att bli försedd med el. Skulle det däremot vara så att du får ett överskott kan du välja om du vill lagra detta till framtida användning. En solcellsinstallatör i Sundsvall kan hjälpa dig att få panelerna på plats.

Fördelar med solenergi

Det finns många anledningar till varför du bör välja solenergi och solpaneler till din bostad eller ditt företag i Sundsvall. 

 1. Till att börja med är du inte beroende av att det är soligt ute för att panelerna ska kunna uppta energi
 2. Även under molniga dagar produceras el
 3. Solenergi är också ett utmärkt alternativ för den som vill ha en så underhållsfri el som möjligt
 4. Här behöver du bara borsta av panelerna om det hamnar löv eller smuts ovanpå, men mer än så behöver du inte anstränga dig
 5. Det kan dock vara viktigt att du med jämna mellanrum ser över dina solpaneler
 6. Se till att du undersöker det system som du har med cirka 4-7 års mellanrum
 7. Rekommenderat är även att du vänder dig till den installatör som du har valt att använda dig av, för att kontrollera vilka säkerhets- och underhållskrav som kan finnas
 8. Solceller Sundsvall säkerställer att du får ett bra och säkert solcellssystem som håller länge och som kommer att ge dig all den elektricitet som du behöver

Öka värdet på bostaden

Som tidigare nämnt kommer en installation av solceller i Sundsvall även att öka värdet på din bostad. Det är något att ha i åtanke om du planerar att sälja i framtiden. Solenergi har blivit så populärt och uppskattat att installation av solpaneler anses nu vara en förbättring av bostaden. Det i sin tur kommer också att leda till att du får ett ökat värde av hemmet. Rekommenderat är att du låter en energibesiktning genomföras. Då får du en energicertifiering som visar att ditt hus är energisnålt och bra för miljön. Kontakta oss genom kontaktformuläret här på sidan.